Melen, Sjurvaren og Stemshesten

Turen starter ved Skotten skytebane. Ta av rett før eller etter Bryn stadion (spørs vilken vei du kommer fra)Det står skiltet til Fjellveien/skytebane. Første del av turen går på traktorvei, før den går over til fin sti ved Skottenvatnet..Turen oppover går over "lille Besseggen" før vi er oppe i lettgått terreng.

Du kan ta av til Stemshesten før du kommer opp til Skottenvatnet. Da tar du av til venstre før siste bakken opp til vatnet. Det står skilt der, fin sti helt fram. Da kan du gå videre til Sjurvarden etterpå. Er du skikkelig sprek kan du gå videre til Melen og ned over" lille Besseggen" og ned til Skottenvatnet.

Til høyre ligger Sjurvarden og Stemshesten. Vi fortsetter oppover mot Melen (768 moh) først. Deretter går vi ned den samme veien, og fortsetter mot Sjurvarden. Midtveis går vi forbi en fin steinhytte v/Skottheimsvarden, før det blir brattere opp mot Sjurvarden (667 moh). Nå er det ikke langt stykke bort til Stemshesten (532 moh). Her kan vi se ned på Hustadvikas kritthvite strender. Vi runder av turen ved å følge stien som dels er merket med lange stokker, før vi igjen kommer inn på traktorveien. Nå er vi snart tilbake til bilene. En må regne med 4-5 timer på rundturen.

Tilbakemelding
Navn:
E-post:
*
Telefon:
Kommentar:
Skriv inn koden
Din nettleser er utdatert!

For å kunne bruke alle funksjoner på nettsiden må du oppdatere nettleseren. Oppdater min nettleser nå

×