Maleremmen

Maleremman er ei lykkelig historie, forteller Jarle Sanden ved Romsdalsmuseet. Museet har vært sentral i arbeidet med å berge verdiene i gårdstunet for ettertida.

 

Jarle Sanden fikk på slutten av 70-tallet intervjuet Hans K. Male - den siste gjenlevende på gården – og dermed sikra man historisk kunnskap om gården, som kan formidles videre til nyere generasjoner og turister.

Maleremman kan bli et turistmål langs den nasjonale turistvegen og man håper å få til et vertskap der om sommeren som kan ta seg dyr og vise fram gården.
 
 
Fiskarbonden sin arv
Fiskarbonden sin arv er et av prosjektene som nå avsluttes men har bidratt til å skape ny aktivitet. Dette fireårige prosjektet har hatt som mål å styrke næringsliv og bygdesamfunn ved å ivareta natur- og kulturlandskapet.

Fræna og Averøy er to av kommunene som har samarbeidet om tiltak. Beiteprosjekt på Hustadvika, kyststien mellom Farstadsanden og Julshamna, fiskebruer på Atlanterhavsvegen, røykeri på Strømsholmen og det gamle fiskarbondegårdstunet Maleremman er eksempler på tiltak som har fått støtte.

Tilbakemelding
Navn:
E-post:
*
Telefon:
Kommentar:
Skriv inn koden
Din nettleser er utdatert!

For å kunne bruke alle funksjoner på nettsiden må du oppdatere nettleseren. Oppdater min nettleser nå

×