Bergtatt

Godt gjemt inne i kalksteinsgruvene på Naas ved Eide nord for Molde finner du Norges kuleste huler!

Her kan du bli med på flåtetur på en stor og lyssatt innsjø langt inne i fjellet, og spise mat i vakre arkader med lysekroner festet i taket. En stor og god scene åpner for konserter, kunst og kulturarrangementer året rundt.

 

Kulturscenen og storhallen er det første man kommer til inne i lagunen. Storhallen har bar med alle rettigheter og stor og god plass til større selskaper fra 150 til 300 mennesker.
 
 
Helt siden 1938 har familien Naas drevet firmaet Naas Kalksteinbrudd. I 1955 begynte de å ta ut kalkstein fra fjellet til celluloseindustrien. Etter hvert gravde man seg lengre inn og opp i fjellet og man har fått det systemet man i dag har med 40 km gruveganger i 11 etasjer.

For noen år siden syslet Einar Naas med tanken om å åpne noe av fjellet til turist og gruppe turer. De startet etter hvert opp med planleggingen av det anlegget som står der i dag. For å komme dit starter kjøreturen ute i dagen og fortsetter oppover fjellsiden og man møtes av gruveåpningen. Veien forsvinner inn i den store tunellen og vi kjører inn. Man blir omsluttet av mørket en kort stund før man plutselig ser en spire av lys som kommer lengre innenfra.

Plutselig vider veien seg ut og man kommer til den første store hallen som er opplyst med lysekroner av marmor. Lyset speiler seg også i det blanke krystallklare grunnvannet som er inne i marinaområdet.

Vi går om bord i de store flåtene som frakter oss enda lengre inn på det glassklare vannet. En kort stund blir det litt mørkere før det igjen er noe som lyser opp der fremme. Fire store lysekroner funkler mot oss og lyser opp de marmorerte veggene. Vi legger til på kaia og går opp forbi baren og inn i de hyggelige små arkadene hvor vi inntar en bedre middag

Tilbakemelding
Navn:
E-post:
*
Telefon:
Kommentar:
Skriv inn koden
Din nettleser er utdatert!

For å kunne bruke alle funksjoner på nettsiden må du oppdatere nettleseren. Oppdater min nettleser nå

×