Atlanterhavsvegen

Atlanterhavsvegen starter i Bud og ender i Kårvåg. Den svinger seg over bruer og fyllinger fra holme til holme helt ytterst i havgapet. På de mange rasteplassene kan man lett parkere bilen og vandre noen få meter til de fineste svaberg og fiskeplasser. Noen steinkast mot vest går skipsleia over den fryktede Hustadvika hvor utallige skipsvrak ligger på bunnen. Mange tar turen hit når høststormene setter inn, - det er litt av et skue når storbåra slår inn mot (og noen ganger over) veien. Vegarbeiderne opplevde 12 orkaner under bygging av Atlanterhavsvegen før den ble åpnet i 1989. Rundt år 1900 bodde det hele 120 mennesker på disse forblåste holmene. De livnærte seg av fiske og tørking av fisk.

 
 
 

Atlanterhavsvegen med sin utrolige kystlinje og den prisbelønnede arkitekturen på og langs veien og broene, er en del av Nasjonal turistveg mellom Bud og Karvåg.

Atlanterhavsvegen er Norges flotteste sykkeltur! Blant 7 finalister, ble Atlanterhavsvegen kåret til Norges flotteste på sykkel. Mange har stemt, og mange har også lagt inn kommentarer på ut.no. Turen er til sammen ca 60 kilometer lang, men det er mange punkter der du kan starte eller stoppe tidligere om du ikke vil sykle fullt så langt.

Krappe svinger og vill natur ga Atlanterhavsvegen førsteplass på den britiske avisen The Guardians liste over verdens fineste bilreiser.

Fra Atlanterhavsvegen har du praktfull utsikt over havet. Du kan betrakte et rikt fugleliv og er du heldig kan det være du får øye på sel.

Tilbakemelding
Navn:
E-post:
*
Telefon:
Kommentar:
Skriv inn koden
Din nettleser er utdatert!

For å kunne bruke alle funksjoner på nettsiden må du oppdatere nettleseren. Oppdater min nettleser nå

×