Bud Bakeri

Bud bakeri er tilbake på lokale hender og produskjenen går for fullt.Etter at Bud Bakeri ble kjøpt av Tor Sevaldsen i oktober 2009 og nedlagt i Bud var det mange som savnet de gode "Bua-brøa". I august 2010 kjøpte derfor et par av de tidligere eierne Frank Harsvik og Helge Lysgård opp lokalene til tradi-sjonsrike Bud Bakeri. Begge har lang fartstid i bransjen. I tillegg er Jonny Varhol eier. De kjøpte inn maskiner og startet opp igjen bakeri med brødbakst og kakebakst. De startet forsiktig med salg fra utsalget i Elnesvågen. Det ble selvsagt et populært comeback og de rykende ferske brødene går nå unna som varmt hvetebrød. Det lukter godt av nystekte kaker i bakeriet.

https://www.facebook.com/bud.b.as?fref=ts 

Vi konkurrerer ikke på pris men kvalitet. Kundene ønsker ferske brød, gjerne nesten varme, og det er dette vi ønsker å tilby, forteller daglig leder Frank Harsvik. Det var Odd Lysgård som i 1971 tok over bakeriet til Kåre Kleive, og i 1974 stod dagens bygg ferdig. Etter flere påbygg gjennom årene drives det hele i dag av tre søskenbarn, Frank Harsvik som er baker og daglig leder, Helge Lysgård som er konditor og Ann Helen Kleppen som er kontorsjef. Bedriften består i dag av 7 ansatte i Bud og 4 på utsalget i Elnesvågen.

Det er travelt i bakeriet, her produseres det brød og kaker på løpende bånd. De har 11 forskjellige brødsorter de satser på. Brødet "Fole bra" er et brød laget av en oppskrift som Frank Harsvik har komponert, og selges hos Rema 1000. Men det er grisla- og potetbrødet som likevel selger mest. Folk kommer tilbake til det gode gamle, konkluderer Harsvik. Den 31. august lanseres også "Barnas brød" sammen med Regal Mølle, et grovt brød med lyst utseende og uten korn for barn. Vi har et godt samarbeid med Regal Mølle, som har fulgt oss opp siden vi startet opp igjen. Vi må også få skryte av våre lokale kunder både i Bud, Elnesvågen, Eide og Molde som har støttet oss siden oppstarten, forteller Harsvik.
Utsalget i Elnesvågen hører også med i Bud Bakeri og
Konditori. De har ikke lenger utsalg i Bud, men et utsalg på Eide tar også sine varer herifra.
 
 
Ferske lokale varer
Salget går også til nabokommunen Eide, Averøy og Molde i tillegg til Fræna. I tillegg har de også en del leveranser til Ormen Lange, spesielt kaker. Det er et stort behov for ferske lokale varer og vi føler oss derfor godt mottatt i markedet. Tidligere var vi bundet opp til større kjeder, nå selger vi til alle. Vi leverer varer både om morgen og utpå dagen til enkelte, slik får de helt ferske brødvarer til sine kunder 2 ganger for dag. Totalt produseres det i snitt et par tusen brød for dag. Kaker går det også unna med, særlig i mai til konfirmasjoner, men også til andre høytider. Spesialbestillinger av kaker hører selvfølgelig også med til produksjonen. Kakeproduksjonen er lik den som var tidligere.

Brannstasjonen leier også en del av bygget i dag. Vi satser i år på en omsetning på 10 millioner, og blir det mer å gjøre så må vi ansette flere, avslutter Frank Harsvik i Bud Bakeri og Konditori AS

Tilbakemelding
Navn:
E-post:
*
Telefon:
Kommentar:
Skriv inn koden
Din nettleser er utdatert!

For å kunne bruke alle funksjoner på nettsiden må du oppdatere nettleseren. Oppdater min nettleser nå

×